manggester

Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH


kenangan masa sekolah? aku pernah cerita kat sini. tapi aku copy balik la.

ketika aku sekolah dulu, aku ni seorang yang amat manja dan gembeng (kuat nangis la maksudnya)..selalu sangat aku nangis..kadang kadang pasal hal yang kecil pon aku nangis..

perkara yang paling buat aku selalu nangis adalah sekolah..sebut pasal sekolah ni memang tempat aku nangis la..sebab aku memang tak berapa suka pergi sekolah..sebab apa..?sebab aku ni suka berkepit je dengan ibu aku..suka sangat duduk celah ketiak ibu..tak kisah la bau apa pun..yang penting mesti tak nak lepas dari ibu..ada saja alasan untuk aku balik rumah selepas dihantar oleh ibu ku kesekolah..contohnya tali kasut terikat mati la..tali pinggang tertinggal la..kadang kadang aku sampai balik kerumah tanpa sebab dengan linangan air mata bak sungai mengalir..

actually, sekolah tu dekat je pon dengan rumah..tapi setiap kali aku balik,aku mesti bertembung dengan ibu ku ditengah perjalanan..sebab ibu ku dah siap pasang spy sebagai informer kalu nampak aku balik..ye lah kan..kalau dah hampir setiap hari dok balik je..mana boleh tahan kan..setiap kali aku bertembung dengan ibu ku..dia pasti akan mencubit dan memiat telinga aku sampai kesekolah..

dan ketika itu abes satu berek(rumah staf ) penjara johor bahru tu nampak aku kena piat..dah la dengan air mata yang masih mengalir..sampai kat sekolah kawan-kawan aku pon nampak..malu gilos aku..dah la telinga merah..muka pon jadi merah padam..kalau merah delima tu tak pe la..ada juga serinya..kat sekolah mesti aku nampak budak-budak perempuan dok bisik-bisik..kutuk aku la tu..yang budak lelaki mesti dok syok gelak..huh..aku peduli apa..!kadang-kadang bila aku balik sekolah petang-petang ada je makcik-makcik yang dok usik-usik aku.."sedap kena piat ,jol??",usik mereka yang senang dengan memanggil aku jol..

tapi aku tak pernah serik pun..selalu juga aku balik..sampi ibu ku pun malas nak layan..hehe..

4 comments:

Alya EsprĂ©zzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini ! :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

iekah said...

aii..jalan2 singgah sini..
tgk ur entry dari blog abg ben..=)
follow u...

nt senang2 singgah la my bolg..=')

cIk IRa said...

mak aih..tiap2 ary alek??
huhu...
ira pegi sekola,tp masok waktu kedua atau ketiga,cabot sekola...gi lepak kat warung,tgk cerita kartun..haha..

Cik Cempaka said...

apa teruk sangat tanak gie skolah nie, best tu.

kite pun join segment ni jugakkk ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails