manggester

Thursday, April 7, 2011

SEGMEN KALAU AKU INI BERMULA !!!


ini adalah segmen Ben Ashaari

ini header Azrijohan

Assalamualaikum kepada semua pembaca dan kepada azrijohan. ok kali ini aku telah pun menjoinkan diri dalam segmen BA. seperti biasalah kalau abang Ben buat segmen aku mesti nak join punya.

kali ini segmennya begini. aku kena buat entry 'kalau aku ini ...". kalau aku ini Azrijohan, pertama sekali aku akan buat header baru. aku ulas dari atas sampai bawah la. header dia aku nak ubah bagi nampak meriah sikit. header dia bukan la tak menarik, cuma perlu nampakkan sedikit kelainan. aku punya header pun bukannya menarik sangat, tapi boleh lah kalau nak nampakkan kelainan sikit pada blog kita.

kedua, aku akan tukar list entry ditepi itu kepada tajuk entry. sebab kalau aku sebagai pembaca aku akan tertarik kepada tajuk yang diletakkan berbanding tarikh dan jumlah entry yang diletakkan. selain itu gunakan Linkwithin untuk menunjukkan entry-entry kita yang lain dibawah entry kita.

ketiga tentang cara penulisan entry, aku lebih suka buat align entry itu kepada 'justify full'. sebab ia kelihatan lebih kemas. sebab aku tengok entry azri lebih banyak dalam bentuk 'align center'. align center bagi aku lebih menarik jika digunakan untuk gambar, puisi atau lirik-lirik lagu.

yang lain-lain tu aku rasa ok. dan aku paling suka saving energy mode pada blog ini. sebab ia menjimatkan tenaga jika kita tidak menggunakannya. disebabkan aku ada mengambil subjek pengurusan dan penjimatan tenaga, perkara ini amat penting untuk menjimatkan tenaga.

ini saja kot ulasan aku. kalau apa yang aku ulaskan ini boleh diterima sila terimalah. kalau tak boleh terima aku tak kisah, sebab aku pun masih baru lagi dunia blog ini. masih belajar pun.haha. apa-apa pun salam perkenalan untuk Azrijohan.

16 comments:

azrijohan said...

salam perkenalan..
thnx advice...really appreciate it
hmmm..act,x pandai wat header lahh.hehe...
hope dpt ajar kan cket:)

manggosteen said...

@azrijohan :ahahaha..aku pun tak reti wat header sebenarnya..header ni pon org bagi..tapi kalau ko nak wat ko try buka laman web ni..http://www.picnik.com/..boleh edit2 kat situ..

Tasha said...

bagusnya.....pengkomen yang jujur dan ikhlas.

azrijohan said...

owhhh..thnx k:)

manggosteen said...

@ Tasha:haha..komen apa yg patut je..

@azrijohan:ok..tak de hal.la..

Rozuan Ismail said...

congrats bertuah terpilih

mrizal said...

Singgah dari blog abg ben.
Dah follow..
Follow alik..
Tengs..
Http://cselalu.blogspot.com

Lulu caldina said...

whoaa...komplen err komen jgn tak komen..

manggosteen said...

@Rozuan Ismail:thanks..

manggosteen said...

@mrizal:ok..

iemah said...

salam perkenalan...
follow kamu

manggosteen said...

@Lulu caldina :hehe..bukan komplen..tapi cdgn je..kekeke

Blogberry Emry said...

kritis abes-abesaaann..!

manggosteen said...

@iemah:ok..thanks..

@Blogberry Emry : ahaha..kritikan membina..

azrijohan said...

manggis..da upgrade blog
thnx one again k sbb komen:)

manggosteen said...

@azrijohan:takde hal la..aku pun suke2 je..sama2 dpt manfaat..k..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails