manggester

Friday, April 15, 2011

Paru-paru penghisap tar mengepam | Edisi Sihat


Assalamualaikum dan salam pagi yang segar.

pagi-pagi sebegini elok juga kalau kita tarik nafas panjang-panjang dan kemudian kita hembus. tarik nafas panjang-panjang dan kemudian kita hembus. bagaimana rasanya. terasa seperti paru-paru kita mengembang dengan baik. atau pun paru-paru kita terasa seperti ada lapisan tar jalanraya menyelaputi paru-paru kita?

hari ini aku nak sharekan video yang menunjukkan bagaimana paru-paru seorang yang tidak merokok mengepam darah dan bagaimana pula paru-paru seorang perokok mengepam. apakah perbezaannya.





:: wahai perokok tegar, sedarlah kerana asap rokok anda juga boleh membuatkan paru-paru orang yang tidak merokok menjadi seperti anda.

:: jantung orang yang sedang mengalami tekanan mengejar due date projek macam aku ini bagaimana la pula~

8 comments:

Syok Sendiri said...

betul tu asap rokok tu membahayakan orang yg tak merokok juga...

antara hobi aku... bila nampak kawan2 yg merokok... aku tanya... bila nak berhenti merokok... :-D

storyfromme said...

ala...benda ni takkan sedarkan perokok lagi-lagi perokok tegar.

manggosteen said...

@fahmi:haha..bagus gak ko tanya camtu..tapi aku rasa jawapan diorg msti camni.."tunggu sampai seru nanti"kekekek

manggosteen said...

@storyfromme :haha..takpe..sekurang-kurangnya ada usaha nak menyedarkan diorg.

cik fara @ fanadz said...

eee. ada tumor.tak gerak plak tu. means, dia takboleh nak mengepam sgt.huhu.

manggosteen said...

@cik fara @ fanadz:aah..tgk pon tau sempot je paru2 dia..

Syok Sendiri said...

@zul haha... tak gak... ada je yg jawap... nak membantu kerajaan... kalau tak sape je lagi nak bagi duit kat kerajaan kita ni... hahaha

manggosteen said...

@fahmi: ahahaha..betol gak tu..kekeke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails