manggester

Saturday, August 7, 2010

Kalau binatang pandai guna facebook..

tadi aku jenjalan kat laman web syok.org..ala tempat biasanya orang dok donlod2 tu..tengah dok belek-belek muvi yang nak didonlod aku terjumpe artikel ni kat tepi..

apa ceritanya??cerita nya memang menggelikan hati dan perut aku ni..cerita pasal facebook..kita tiap-tiap hari dok update status facebook kita..tunggu orang komen..seronok..sembang-sembang..haha..

tapi yang ni cerita macamana lak kalau binatang boleh maen facebook..ape yang diorang tulis kat status diorang..jom kita check..

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Nyamuk : Baru habis ronda rumah sewa mangges... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok tuan aku nak buat kenduri kesyukuran, aku nak kena sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan2...kalu esok aku tak update...bererti aku udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam boipren aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat restoren pelita. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam botol ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok..

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah eddy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Emas : macam mana nak kurus nie?

aku paling suka status kucing yang add awek sebelah keturunan parsi tu..memang style la..

4 comments:

Anne Boleyn said...

salam..

haha dah pernah baca dah artikel ni. mmg kelakar lah. nasib baik binatang tak reti main fb. hehe :p

btw, thanx sebab sudi bagi komen kat blog Anne Boleyn.


p/s: jom baca entry pasal MTV Worldstage. :)

manggosteen said...

haha..
ok..

Fahmi Raazali said...

mmg lawak...

huhu, si bab1 dgn kata2 nya :-D

manggosteen said...

aiseyh..babi tu dah mmg haram..nak mkn yg halal lak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails