manggester

Wednesday, August 11, 2010

Berbuka..

hari first berpuasa aku hari ni tak da la lemah sangat..lagipon kelas pon tak ada..johor cuti kan..bangun-bangun dah nak tengahari pun..on pc dan main-main tenet je la..blogwalking ,fesbuk dan macam-macam lagi..

hari dah petang.jam menunjukkan pukul 6.25 minit petang..aku dalam dilema..nak berbuka di masjid uThm atu beli e kat bazar ramadhan..lalu aku putuskan untuk ikut eddy beli kat bazar..
aku,mat dan eddy terus menuju ke bazar kat parit raja..

dalam kotak fikiran aku mee goreng dan air buah je menu berbuka hari ni..langkah aku terarah kekedai air buah..dan minta kat makcik tu air oren satu..setelah membayar seringgit aku pon beredar untuk melunaskan niat mee goreng aku seterusnya.mee goreng yang di order leh ku berharga 2 ringgit..

kemudian aku saja-saja menawaf bazar tu..bukan nak beli apa-apa pon..saja nak tengok-tengok..tiba-tiba aku terpandang satu gerai yang agak cantik dan menarik perhatian aku..ada jual ice blend dan oblong..wah..sedapnya oblong..aku nak snap gambar gerai tuu..raba-raba poket,henpon ku tak ada..aduyai..tertinggal la pulak..tak dapat aku nak snap gambar..

gambarajah 1 : bekas burger tu yang agak cantek..

gambarajah 2 : mat beef yang sedap
gambar ni di snap kat rumah sebab tak bawa henpon berkamera ku kebazar tadi

aku pun singgah gerai tu..nama gerai tu adalah mat salai..aku pon order "mat lamb"..oblong/burger kambing la..brader tu pon terus ambil daging kambing dalam box-nye..aku membelek wallet aku..hah!!tinggal 3ringgit??harga mat lamb tu rm4..dengan muka selamba dan agak-agak cool aku pon cakap kat brader tu.."bang..bagi mat beef la..",kataku..seb baek brader tu tak salai lagi daging tu..kalu tak memang nak kena cari eddy ni..dah la aku ronda sorang-sorang..henpon pun tertinggal kat rumah..setelah mendapatkan mat beef aku tu,aku terus menuju ke tempat parking motor sebelom menunggu eddy dan mat..

pesanan aku disi adalah : jangan tinggal henpon dirumah..dan check wallet dulu sebelom nak orer apa-apa..kalau tak siapla korang kena tolong brader burger tu kemas gerai dia nanti..

4 comments:

fahmi Raazali said...

haha boleh pulak cam tu ek... aku punya masalah lak dlm dompat ada rm50. nk beli kedai pulak xde duit kecik... duit kawan jd mangsa... :-D

manggosteen said...

haha..ok la ada kawan time tu..
aku ni,eddy ngan mat dah la ilang time tu..
henpon pon tinggal kat umah..

wawan said...

suka jugak mat salai. makan tepi pantai memang feel abis la. =P

manggosteen said...

betol tu cik wawan..
baru try skali..nak mkn lg..haha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails