manggester

Wednesday, August 4, 2010

bUDak mEcHy dAN rESepi AsaM pEDas..

Lokasi : Bilik Kuliah E-10
Waktu : Kelas Finite Element En. Waluyo

global..local..node..ntah apa lagi ntah yang diajar oleh encik waluyo petang tadi..satu haram pon aku tak dapat tangkap..pening..tak paham..pelik ..dan laen2 lagi..susah betol aku nak faham subject tu..

sedang aku mengelamun melihat encik waluyo menekan-nekan slidenye tiba-tiba,budak depan aku bangun untuk ketandas..gaya macam nak ketandas..tapi aku tau dia nak pegi minum kat kedai mamak bawah tu..hehe..ahmad rasul nama budak tu..(kadang-kadang aku panggil dia kahar..sempena nama rasul melayu)..setelah mengangkat meja yang dipasang pada kerusi itu.dia pon berlalu pergi sambil meninggalkan buku nota dimejanya..

aku pon tengah bosan-bosan tu lalu mengambil buku tersebut dengan niat nak conteng-conteng muka depannye..hehe..perkara biasa yang aku buat kat member2 aku..lepas aku menconteng sedikit dimuka depan,aku pon membelek isikandungan buku tersebut..ada 3 muka surat je yang dah terisi..

muka surat pertama : hal berkaitan dengan termo,turbin dan heat transfer..
muka surat kedua : sedikit contengan buruk oleh empunya..
muka surat ketiga : agak terkejut gak aku tengok.resepi asam pedas??huh..biar betol!

figure 1 : muka surat pertama dan ketiga buku tersebut

aku pon mengeluarkan telepon bimbit SE k810i aku untuk mengambil gambar..modal nak tulis kat belog ni..hehe..selang beberapa minit (agak lama jugak la sebab dia sempat telan se-keping roti canai dan teh tarik) dia pon masuk ke-kelas..

aku saja tanya pasal resepi tu..dia gelak..katanya sejak dok umah sewa ni banyak resepi kena tau..nak masak la katakan..haha..

hehe..budak mechy dan resepi asam pedas..

kosa kata :

finite element : salah satu subjuct aku amek sem ini
global,local dan node : term dalam subject finite element
termo,turbin dan heat transfer : berkaitan ngan subject aku amek 2 sem lepas
mechy : singkatan untuk mechanical
encik waluyo : lecturer aku yang berasal dari indonesia

5 comments:

Fahmi Raazali said...

fuyoo... dia masak tahap advance tu... budak2 nie bukan ke biasanya masak maggi or gorang benda2 simple jek...

siti said...

heheh...bez citer ko neh
serch je kt intenet...belambak2 resepi...
asam pedas tu da bese aku msk

manggosteen said...

fahmi..rasul dah maju skrg..masak asam pedas..tapi resepi tulis lam buku note design..

siti..kalu maasak asam pedas anto sket kat aku..hehe..

EmakSayeSuperb said...

hahaha... aku lambat bace yg ni... hahaha... mujur ko tak penah tgk buku nota kerja aku...

manggosteen said...

hoh!!nanti bg aku check buku nota ko..
ntah2 siap resepi nasi beryani hanith skali kot..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails