manggester

Wednesday, March 16, 2011

Eddy Ezwan


entry ini aku tulis kerana kekurangan idea. kemudian datang penama diatas dan menyuruh aku menulis tentang dirinya. aku dengan berat hati menaip entry ini sambil menunggu apa yang diucapkannya. disebabkan ayat beliau yang agak berterabur maka ayat yang aku taip ni pon memang berterabur. kalau korang rasa macam nak termuntah sila alihkan pembacaan anda ke-entry lain. sebab aku pun rasa loya dengan entry ini! kah kah kah!

ini adalah mysteryman!

nama pelik sepelik orangnya. kau tulis betul-betul. kau tulis la aku ni giler ke?power main PES11. kitai kau 2-0 ke? mystery man nama gelaran. puuih!!. dia ada kelab namanya sunshine club. jangan tulis dia ada dua awek eh. nanti awek dia mengamuk kalau baca. laptop aku kejap-kejap mati.

dia buat psm sendiri tanpa supervisor. dia seorang yang hebat kerana mampu membuat psm tanpa supervisor. dia hebat kerana dia tak buat kerja sambil tido sahaja. tidurnya sering diganggu oleh zulfadhli pada setiap hari selasa awal sejam dari wakt tidurnya.

dia sering memikirkan tentang masa depan.tentang kereta yang bakal dipandunya, nama anaknya, dan yang paling penting dia tak akan beli henpon untuk anaknya.

dia nak jadi apa eh?kalua dia kaya kan..dia nak buka satu kedai makan dan jadi boss. dia tanak tau hal-hal kedai tu. bila dia datang da nak duduk kat kauner sahaja. dia nak lampu kedai warna kuning tapi bukan lampu pendaflour. da nak buat kedai macam kedai ayam pennyet kat sarawak. dia nak buka kedai tanpa nama.

aku dah penat menaip. tapi dia nak cerita lagi. berbalik kepada kelab sunshine yang dia tubuhkan tu.ahli kelabnya ada 4 orang iaitu zulfadhli, rizal, afiq dan ansharullah. penyokong-penyokong ini sering memberi dia semangat apabila hendak bermain PES11. ayat yang paling dia gemar ucapkan kepada ahli kelabnya adalah "gud morning sunshine!"

dia nak kerja kat power plant. tapi tempat praktikal pon dia tak dapat. 20 resume yang dia hantar cuma satu sahaja yang direspon. itu pun jawapanya adalah mendukacitakan. c***i betul la. bila nak dapat tempat ni?

diharap sesiapa yang membaca entry ini dapat memberi dia tempat praktikal supaya masa depan anak dan isterinya terjamin. dia cakap kalau aku tulis entry pasal dia blog aku akan jadi femes. sebab dia adalah seorang artis yang berwajah iras-iras Safee Sali.


:: sumpah menyampah
aku taip entry ini!

13 comments:

Aku dan Cabaran SEO said...

kurang keje eddy,masuk mesin basuh... pusing2 sendiri... hahaha

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

waduh!! bapak encem mamat tuuuuuuuuu,,,haha

jom join contest FA..

manggosteen said...

Fahmi:ahahaha..dia suh aku taip apa yang dia sembang..terpaksa la aku layankan..

manggosteen said...

@Siti Nur Fatimah Mohamad Ali:ahahaha..encem gak la..kekekeke..
ok2..nnt try usha jap..

YanaMIB said...

iras safee sali lak tu..hahaha..jd hero malaya la..kehkehekeh =P

manggosteen said...

@YanaMIB:ahahahah..bukan takat hero malaya je..ni dah hero dunia ni..kah kah kah..

d_tieah said...

Hahahaha.. Sape ni???????? Kawan kau ke.. Kesian kena touch up ek..


Entry Terbaru : Malaysia Selamat Dan Jangan Percaya SMS Kesan Radiasi

manggosteen said...

tieah:ahahaha..kawan aku..tapi tu bukan gambar dia..smlm dia nk sgt aku taip pasal dia..jd aku layankan aje..ahahah

Anonymous said...

patut tuka tajuk entry "Si Loser"

manggosteen said...

jaga hati kawan2..kena la letak nama elok sikit..kah kah kah!

safee sali said...

nak sambungan lagi blh ?

manggosteen said...

Safee Sali: ko tunggu..memang aku cadang nak buat lagi..

dayangredzuan said...

hahahahh babah babah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails