manggester

Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER PULAU PINANG


Aku sebenarnya bukan lah blogger Pulau Pinang yang asli. disebabkan perlu diletakkan negeri kelahiran terpaksalah aku meletakkan Pulau Pinang. aku dilahirkan di Hospital Besar Pulau Pinang. menetap disana selama 5 tahun dan kemudian mengikut ayahku berpindah ke Johor. setelah berbelas tahun aku tinggal di Johor, ayah aku sudah pon menjadi lagenda atau lebih mesra dengan gelaran pesara. kemudian aku berpiindah ke Taiping, Perak. disebabkan aku masih belajar di Johor, maka aku sebenarya adalah Blogger Johor. nanti aku boleh jadi Blogger Perak pula. pasni aku nak jadi blogger negeri-negeri lain lak. hahaha..

Profession aku adalah sebagai seorang pelajar yang masih kurang ajar!

Blog feberet aku : sokernet yang gila-gila, conteng-conteng yang sungguh kiut dan d_hatie yang sungguh cun!

Blog paling aku benci : blog yang suka kutuk orang dan blog yang ada muzik atau lagu-lagu yang menganggu playlist yang sedang aku play di pc aku. siapa yang makan cili dia yang rasa pedas.

harapan terhadap blog: semoga blog aku masih dikenang biarpun aku sudah tiada nanti. seperti lagu Hujan "bila aku sudah tiada..simpan semua entry ku, jangan dilupakan aku.."

58 comments:

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

miss husna said...

terjah dr blog abg ben :0

rubi @ cawan2 said...

blog yang suka kutuk orang dan blog yang ada muzik atau lagu-lagu yang menganggu playlist yang sedang aku play di pc aku. siapa yang makan cili dia yang rasa pedas.

<-- mwahaha.. suke2..

♥yaya budak suka embun♥ said...

hai hai...cek penang gak..muahahahaha
tapi tak join g segmen nih..baru nk wt entry :p

tika said...

sy pun xske ape yg awk xske...huhu

singgah dr blog ben ashaari

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum. salam geng satu negeri.. dok mana da? ;)

Bib Abdul Hamid said...

terima kasih sudi singgah blog kita org perak.. i follow u !

☀ Izzaty Hedry☀ said...

terjah dri blog abg ben..:)

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

manggosteen said...

@apisv2 n miss husna:tq sbb sudi singgah..

manggosteen said...

@rubi @ cawan2:haha..tapi betul kan..kadang2 lagu yang bising2 lagi la wat sakit hati..

manggosteen said...

@♥yaya budak suka embun♥:haha..join la cpt..bley tambah kenalan..

manggosteen said...

@tika:thanks sbb singgah..

manggosteen said...

@fRaMe+LenSeS:dah tak dok penang dah..tapi dulu dok kat pulau jerjak..masa ada pusat pemulihan akhlak tu..sbb ayah warder penjara..

manggosteen said...

@Bib Abdul Hamid:orang peak terbaik !ok thanks!

Faztee Danisha said...

eh awt banyak snagt negeri hang nak dok..ni mane stu ngri da.heheh..slm kunjungan

manggosteen said...

@☀ Izzaty Hedry☀:thanks sbb dtg..

manggosteen said...

@Faztee Danisha:ahahaha..anak perantau la..tapi penang masih dihati..

nadiemsharmz said...

salam..jengok2 dr segmen BA..jom ke.....bloger klate nih.

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

Fyqa said...

salam singgah dri blog abg Beng

http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

;D

.::cintabungablogspot::. said...

salam singgah dari segmen blog kelahiran :)


jom jenguk orang MELAKA jugak. heheh

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

GreenAppleKu.com said...

Folower no. 139, terjah dan singgah blogger senegeri..

manggosteen said...

@nadiemsharmz :thank blogger klate..salam kenal..

manggosteen said...

@Fyqa dan .::cintabungablogspot::.:thanks sbb singgah..jap nak terjah balik..

manggosteen said...

@GreenAppleKu.com:i'll folo u back..

Dekcik said...

salam perkenalan dari blog abg ben singgah lah blog dekcik..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

mas.saari said...

singgah dari segmen BA
salam perkenalan...

seronoknya dapat kenal blogger2 dari pelbagai negeri!

manggosteen said...

@dekcik:salam perkenalan juga..

shah-kayrul said...

salam kenal..terjah dr blog ben...melawat kengkawan kat penang plak.....

mujur aku tak makan cili...hahahahaha

PiNky@hEarT said...

encik manggis.. saya suka mkn buah manggis! huhu.. yep, saya pun nyampah gak kalau masuk blog yang suka pasang lagu2 tu.. nyemak telinga je kan.. dah la kekadang tu lagu tak sejiwa dengan telinga kita.. (ampun sape2 yang terasa) huhu.. peace dr penang! =)

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

lagu ?? menganggu ?? oppss!!

hye org johor..kita jirannn..huahua

manggosteen said...

shah-kayrul:haha..tak makan cili tak pe..kalau mkn memang la rasa pedas sket..hehe

manggosteen said...

@mas.saari :betul tu..ramai sbnrnye blogger satu negeri.,.tapi tak kenal je..

manggosteen said...

@PiNky@hEarT:haha..tapi mangges lom musim ni.,.kalau tak dah bg dah ..tentang lagu tu mmg betul..tambah2 lagu yang tak best..ditambah dengan line yang slow..lagu jadi sangkut2..

manggosteen said...

@Siti Nur Fatimah Mohamad Ali :haha..ada lagu ke?hehe..sory kepada yg terasa..

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

xpe la babe..xrasa pape pon..hehe..

lagu i lagu slow instrumen..rasanya masih bole terima...cehwah..haha..

xnak dgr, tutup..

pepehal, leks je bro..adpe barang nak terasa..mcm budak pempuan 100% pulak! haha

manggosteen said...

@Siti Nur Fatimah Mohamad Ali:ahahaha..ok2..kalu lagu slow tu sikit2 boleh la terima..ada yg letak lagu mcm nak pecah rumah tu..lagi la..kekekek

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

Chek pun org penang yang merantau jauh...kunjung dr BA

http://themptyanty.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

*i E J a* said...

tggalkn jejak cik ieja adek manis disini yea ! terjun dri blog abg ben . hehe . . . i'm following u . follow me bck if rjin yea ! ngeeee~
iejalalola.blogspot.com

manggosteen said...

@|| A Lady Named .. Yantiey || :tak pa..walaupun negeri kita kecik,tapi negeri kita unik..merantau utk cari pengalaman..nnt kita balik la penang balik..

manggosteen said...

@:*i E J a*:selamat dtg ke blog mangges..thanks..

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

xto la Mangges oit bila la dpt lik penang trus..sbb kerja sini dpt cinta br org Ganu plop hehe...

solo molo said...

0rang k0lumpo datang menjengah...

manggosteen said...

@|| A Lady Named .. Yantiey ||:ahahha..jd blogger ganu lak la..makang ikang la kite..ke guane?

manggosteen said...

@solo molo :ooo..kuala lumpur..kau yg tak pernah tidur..menjaga mimpi yg luntur..

Zoulhusni:My Emancipation said...

orang kedah mai dok sini sat noh.....tuan ghumah xmarah kan..?

manggosteen said...

@Zoulhusni:My Emancipation:xda hal...mai la lepak selalu!

chocochoky said...

hey ! salam perkenalan dari blog BA..
kalau camtu, saya pun kira blogger srawak la jugak cz skrg study kat sini selain dari selangor, melaka, kelantan ~ tamak betul..

hehe..

manggosteen said...

@chocochoky :ahahaha..bubuh je semua..tamak pon tamak la..blog kita,kita punya..

~naddy~ said...

nadia lahir di perakk. ~ dah jumpe kak limah. dye kemslm. haha

d_tieah said...

Aku kira orang last komen ke? So sorry.. Sebenarnya aku cuba jugak nak bw blog dalam blog list aku cumanya 2,3 hari ni aku busy.. Lepas post je terus kena buat kerja.. Ni pun baru siap atur satu plan.. Semalam lagilah busy.. Tapi aku sangat ghairah bila mana tengok uv naik mencanak ke 500 owh.. So, sebab tu cepat2 aku buat entry pasal Jepun lagi.. Ngee :) Alamak, panjang plak komen aku ni.. Thanx sebab selalu masuk blog aku.. Hehehehe.. Pujian itu????????? Terima kasih sekali lagi.. Jejaka johor memang kacaklah kan?


Entry Terbaru : Malaysia Selamat Dan Jangan Percaya SMS Kesan Radiasi

manggosteen said...

@~naddy~:ahahaha..tak takut ke jumpe kak limah..hehe..jawabkan salam utk kak limah tu eh..hahaha

manggosteen said...

tieah:tu la pasal..rindu lak rasa bila tak nmpk batang idong ko smlm..ahahaha..citer pasal epon mmg org cari la skrg ni..hari ni ada satu reaktor lagi terbakar..cpt buat entry..ahaha

Diari-Selebriti-Mama said...

slmt bknlan.
singgah dari segmen BA.
n terus follow kamu manggis ^^

aduii..ayat yang last tu sedih pulak

jemput ziarah


http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/kapal-terbang-vs-kereta-mana-satu-oihh.html

manggosteen said...

@Diari-Selebriti-Mama:salam perkenalan juga...haha..feeling2 sket ayat tu..ahahah

Golden Rose said...

salam perkenalan...datang dr blog BA...kita sama negeri.

jemput singgah

http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/

manggosteen said...

@Golden Rose:slmt dtg..penang mai ka..baguih2!

Kei Seichi said...

orang melaka datang melawat dari blog abg ben..
salam perkenalan...
http://geekzster.blogspot.com/

pRiNCe said...

selamat berkenalan....saya blogger kl...
:)

jom jadi member nak???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails