manggester

Saturday, December 11, 2010

rumah 'kak limah' ramai orang!



huh..ramai betul orang kat rumah kak limah tadi..tunggu 2 jam baru tiba turn aku untuk masuk rumah dia..sementara tunggu nak masuk rumah kak limah tadi, sempat gak layan pirate of caribbean kat hamid corner carrefour batu pahat..

sebenarnya memang dah lama aku teringin betul nak pergi rumah kak limah tu..tengok trailernye kat youtube memang macam best je rumah tu..maka dengan kesepakatan aku dan beberapa orang ahli rumah bersiap sedia untuk kerumah kak limah malam ini..sejurus selepas isyak kami terus mengisi perut dahulu..takut-takut rumah kak limah tu tak sediakan makanan lak..

cadangnye nak masuk rumah tu pada jam 10.45 malam...tapi disebabkan oleh keramaian sangat orang kat rumah tu,terpaksa lah aku menanti selama 2 jam diluar..tepat pada jam 12.45 pagi,kami seramai tujuh orang serta beberapa lagi rombongan lain berbondong-bondong memasuki rumah tersebut..

dan disaat aksi kak limah bermula, maka bermula lah gelak ketawa kami di dalam rumah tersebut..tak kering gusi kami dengan lawak-lawak seram oleh kak limah serta penduduk kampungnya..BUSIT! aku sakit perut gelak bila ada ayat-ayat sengal yang dikeluarkan oleh husin sebagai watak utama..

errr..korang faham ke apa yang aku cerita ni? sebenarnya aku nak cerita kat korang pasal movie terbaru lakonan penduduk kampong pisang iaitu 'hantu kak limah balik rumah'..serius best cerita ni..walaupun jalan cerita yang agak kelam-kelibut tetapi lawak-lawak tak masuk akal tu dapat meng'cover'kannya..

bagi aku, movie ini layak diberi rating 3.8/5 berdasarkan kepada keriuhan pengunjung-pengunjung rumah kak limah tu..memang gamat satu panggung dari awal hingga habis..kalau korang ada masa terluang pergi lah tengok filem ni..


sebelum berpisah dengarkan lagu cinta kristal (nyanyian asal rahim maarof) yang dinyanyi semula oleh awie di dalam filem ini..MEMANCOR!






:: teringat 'zomba' kampung pisang!
lawak yang penuh nasihat dan teguran!

2 comments:

ucent said...

aku dh agak dh citer ni ala2 zomba kg pisang,so cam xtekejar kejar la nk g tgk kat wayang..tu yg try tgk ngangkung..hahaha

manggosteen said...

ye la..citer ni pun kesinambungan dari zkp..
tapi lawak gak la..
pecah perot gak!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails