manggester

Wednesday, September 22, 2010

apa yang korang taip kat status fesbuk..?


tugasan banyak berlonggok-longgok..
dah nak due date baru nak sibuk..
slalunya depan pc dia tercongok..
main belog dan main fesbuk..

huurm..tu ada pantun sikit untuk aku yang ngah banyak koje nak kena buat ni..esemen punya la banyak..FYP lagi la tak sentuh pun..due date dah nak dekat..supervisor dah bising soh anto progress..hadoi..

sebut pasal fesbuk aku skang ni ngah wat kajian kat fesbuk..huh..research untuk FYP tak siap lagi sebuk wat research kat fesbuk lak..haha..sebenarnya saja je aku usha2 fesbuk ni..tengok orang update status diaorang..macam-macam diorang tulis..ada yang luah perasaan..yang kongsi cerita..yang update macam information centre pun ada..ada yang..macam-macam lagi la..

jom kita tengok apa yang diorang post..

1. boring/bowink/b.o.s.a.n/ segala yang berkait dengan kebosananan..
  • pada pendapat aku ..sebenarnya diorang ni tak ada kerja..dok melangut depan pc tu..memang la bosan..cuba la buat benda lain guna pc tu..contohnya main game ke..taip surat rasmi ke..chatting..dll..satu cara untuk hilang kan bosan adalah pegi baca belog orang..(ini yang selalu aku buat..)
2. JB-KL-JB / BP-Muar-BP
  • ha..diorang ni yang memang melepak kat stesen bas kot..ngah pujuk orang beli tiket(ulat tiket)..hehe..tak de la..sebenarnya diorang ni nak bagitau kat orang lain yang diorang ni ngah membuat perjalanan dari satu destinasi kesuatu destinasi lain kot..
3. kenapa mata tak boleh nak tutop ni? / mengantuk tapi mata tak boleh pejam..
  • yang ni satu hal lagi..dah tau mengantuk tu pergi la lepak atas katil..yang dok mengadap pc tu apahal lak..tu la sebab tak boleh tido..sengal!
4. demam/flu/sakit pale..
  • hah..geng2 ni adalah golongan yang cuba meraih simpati la kot..nak minta MC malas nak pegi jumpe doktor..jadi diorang pun post la status ni..pastu dok melayan orang yang simpati kat diorang terus tak pergi kuliah/kerja..haha..ponteng je kejenye..(kita dah hidup bertahun2..kalau dapat sakit sehari dua tu bersabar je la..jangan mengeluh lebih-lebih)
5. f**k u la/ bodoh punya orang/ dll..
  • wah..bukan main marah lagi diorang ni..post status fesbuk dok maki-maki orang..tak puas hati saje..diorang je yang betul..diorang tak tau yang orang yang dimaki tu pun taip status yang sama..dok maki diorang balik..kekekeke..( kengkadang aku pun buat..tapi tak de la guna ayat2 lucah tu..)

sebenarnya banyak lagi status status fesbuk yang lain..tapi yang ni je la yang dapat aku taip selepas membuat sedikit kajian..kalau korang ada lagi contoh-contoh ayat status fesbuk yang lain boleh la kongsi kat sini..

tapi ingatlah..kalau kita post status fesbk tu jangan la sampai memalukan diri sendiri atau orang lain..sebab nanti ada pula yang tak puas hati..jangan membuka pekung didada..dan jangan lah menarik kain orang lain..renung-renungkan dan selamat beramal..

kadang2 betul gak carta pai ni..



::kepada yang rasa seperti terasa tu..
jangan la ambil hati sangat..
ni hanyalah gurauan semata-mata..
tiada kaitan yang hidup & yg mati..

4 comments:

bardboo said...

btol la tu..nak trase apanye...mmg slalo sgt nmpk org update status2 yg camtu..hehe..pandai gak ye berpantun,,,

cik QasehThya said...

dusshh!!...
terasa jap..
hehehe..
tapi tu dulu kot..
skunk just nk connect dgn sedara mara ngn kwn2..
(sambil jeleskan adik beradik y jauh...hee~~)

manggosteen said...

bardboo > haha..betul kan..dah trend sekarang apa saja berlaku mesti update kat fesbuk..kalau geng2 bloger bley update kat blog skali..ahahaha..

manggosteen said...

cik QasehThya > ehehehe..jeleskan adik brdik yg jauh mmg best..lagi2 time makan masakan ibu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails