manggester

Wednesday, November 24, 2010

Chin Peng buka workshop diTaiping!

korang kenal chin peng? salah seorang ketua komunis yang amat menyusahkan seluruh penduduk Tanah Melayu pada satu masa dahulu..setelah beliau dibuang negara, beliau telah memohon kembali untuk menjadi rakyat malaysia..tetapi telah mendapat bantahan dari banyak pihak..

ini kerana masih terngiang-ngiang kekejaman yang dilakukan olehnya kepada nenek moyang kita..biar pun kita tak melalui zaman perit itu tapi kita jangan lah terimanya kembali..kerana ia akan menimbulkan rasa kurang senang didalam masyarakat..biar dia rasa menjadi buangan di negara orang!

tapi..berdasarkan kepada tajuk aku tu..beliau telah menubuhkan satu workshop di Taiping..dengan gelaran pakar membaki pintu besi dia telah menjalankan perniagaanya disini..sila tengok gambar dibawah:errrr..chin peng dengan ching peng sama ke?


hehehe..aku jumpa iklan ni kat station bus kemunting,taiping hari tu..saja je nak provoke sikit..tapi apa=apa pun aku menyokong untuk tidak menerima pengganas komunis itu kembali ke Malaysia!:: luka lama masih belum sembuh!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails