manggester

Tuesday, April 27, 2010

kassim bawal atau hantu serta nyanyian nya..

lokasi: Al-Azhar Parit Raja
masa: time chelsea lawan stoke
pelakon: Kassim Bawal @ Hantu serta (pakcik yg agak mental sket) para penonton game bola nih

huhu..ni ada satu cite lawak antarabangsa time aku g tgk game chelsea td..ahahaha..belom cite lagi aku dah gelak sengsorang..citenye camni..kassim bawal (KB) ni mmg slalu merayau kat kedai mamak tu..slalunya dia akan mintak rokok dan jenjalan aje..tp ntah nape arini beliau sgt active bersembang dan menyanyi..ni antara dialog beliau serta customer (C) kedai mamak tuh..

KB : adekk,nama aku sapa?
C : ntah..(jawapan ringkas beserta agak gugup)
KB : kassim bawal..
C : owh..(mungkin dia suka mkn ikan bawal)
KB : dulu aku keje ape?
C : askar..(mungkin sbb KB pakai seluar celoreng maka customer ni pikir dia askar dulu)
KB : salah!!aku peniaga..

keadaan hening seketika...

KB : aku meniaga ape?
C : ntah..
KB : kueh..

C tersenyum sinis sambil berdoa org tua ni cpt2 la blah..

KB: dulu aku suka sedekah kueh kat surau..
C : ....?(ada lagi..!!cemuh dlm hati)
KB : aku buat jahat tak?
C : tak..baek je..
KB : baek kan..?ngee....adekk!!nk dengar lagu?
C : (membisu)
customer laen termasuk aku : gooool...(disaat gol malouda)
KB : ~~~ (menyanyi lagu keroncong)

video
lagu yang dinyanyikan oleh KB..tak brape jelas sbb pakai camera hp K810i aku je..dan sory gambo senget..hehe..

KB : nak dengar lagi??
C : ok..
KB : nyanyi lagi..(tapi aku tak sempat rakam..)

prrriitt,prritt.prrriiiiiitt..wisel penamat..aku bergegas membayar air neslo ais aku kat kaunter..
kendian aku lalu sebelah KB dan C yg laen lak...ada lagi perbualan mereka..


neslo ais

KB : nama aku sapa?
C : kassim bawal..
KB : salah..aku hantu..
C : owh..(dlm fikiran ,sah org gile)
KB : aku keje ape?
C : peniaga..
KB : salah..pemintak sedekah..

ada lagi perbualan mereka..tp aku terus berlalu pergi..malas aku nk dengar lagi mereka bersembang..sakit perot aku tahan gelak..atas moto aku masih ketawa sendirian..kekekeke..

kepada C..tahniah kerana anda seorg yg penyabar kerana dapat bertahan melayan kerenah pakcik tu..kalu aku la,mesti dah blah dah..1.sbb takut sket ngan org kureng sket ni..2.sbb aku malas nk melayan..

4 comments:

Pert Doherty said...

Hahha.. siot jek.. hari yg sama dengan aku kena.. haha..

famous dok kasim ni.. ada fb.. hahahaha

manggosteen said...

akakaka..parit raja mmg dah jd territory dia..

Pert Doherty said...

haha.. len kali rekod pjg skit video.. hhahaha..

manggosteen said...

haha..itu je yg aku sempat rakam..
laen kali kalu jumpe lagi aku record la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails