manggester

Thursday, October 14, 2010

maksud disebalik hon!


"pon..pon..pon..pon..pon..pon..kereta kecil ku berbunyi..marilah adik mari naik..boleh ku bawa jumpa nenet.."


haha.kereta kecil warna merah yang dibeli oleh bapa ini sering menjadi siulan kita dulu..kan..hehe..kelakar la..dah la kereta kecil pastu siap nak nak bawa adik g jumpa nenet lagi..


ini kereta kecil feberet aku..

hurm..entry kali ni aku nak konsi kat korang tentang email yang aku dapat..cerita pasal hon serta maksud disebaliknya..kita selalu dengar orang hon kita..kadang-kadang cam tak de tujuan pon..tapi meh kita huraikan apa maksud hon tu..jom!cekidaut!


1 x HON PENDEK

- pemandu tu nak cakap “HAI” (biasanya geng2 kita la)


2 x HON PENDEK

- pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”


3 x HON PENDEK

- pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)


1 x HON PANJANG

- pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan


2 x HON PANJANG

- pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”


4 X atau lebih HON PENDEK

- pemandu tu cakap ;

TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”






:: hon motor aku dah lama tak berbunyi sbb bateri dah abes..

5 comments:

bardboo said...

sy x suka kalo kene hon time tgah drive..nnt jadi gelabah..huhu

manggosteen said...

haha..bahaya gak tu..
takut2 lain lak jadi kan..

Fahmi Raazali said...

antara benda yang aku paling tak suka guna bila memandu... sakit telinga

yuyu said...

baru aku tahu...slalu jer org hon tp xphm mksud..skt ati jgk..kah3

manggosteen said...

fahmi: haha..biasa la..tapi aku suka gak hon org..kekekekeke..


yuyu: haha..pasni bley la hon2 org lak..kekekeke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails