manggester

Thursday, September 8, 2011

pinjaman peribadi PAMA


semalam hari terakhir aku bercuti raya. sayu rasanya hendak tinggalkan ibu dan ayah dikampung. setelah seminggu rumah mereka riuh-rendah dek anak-anak dan cucu-cucu, semalam kembali sepi.

ibu dan ayah menghantar aku ke stesen bas. memang sudah menjadi kebiasaan aku dihantar ke stesen bas oleh mereka. sebelum aku naik bas sempat aku menghulurkan duit raya untuk ibu dan ayah aku. pertama kali dalam hidup aku bagi duit raya kepada ibu dan ayah. lalu ibu aku bertanya.

"buat apa bagi duit raya, kamu pun nak guna buat belanja", soal ibu ku yang biasa membahasakan aku dan adik beradik dengan perkataan kamu.

sambil tersenyum aku pun menjawab, "ibu ambil dulu duit ini, nanti bila hujung bulan, bila dah sesak nanti, ada lah orang telefon ibu nak buat pinjaman peribadi. ahahaha".

"huh. macam itu ka?", balas ibu.



:: buat pinjaman peribadi dari PAMA memang mudah. kah kah kah!

6 comments:

ainzoo said...

Ahaks... cmtu la kita.

Niat ati mmg baik... nk bg mak ayah rasa hasil titik peluh kita sendiri... cuma terkadang, cost of living yang memaksa kita buat pinjaman... PAMA xpe..jgn ALONG... :)

Salam Lebaran utk ko & Maaf Zahir Batin if ada salah silap sepanjang komen mengomen entri ko :)

manggosteen said...

@ainzoo: haha..memang pon..1st time bagi..pastu bila kira2 balik ujung bulan insyaAllah akan buat pinjaman gak..


ok..salam lebaran. aku pon minta maaf kalau komen2 terkasar bahasa..

d_tieah said...

Hahaha.. Tapi memang best kan hulur duit raya.. Tapi tapi tapi bila sendiri kering, susah nak cakap lah.. Ngee :)

*Selamat Hari Raya

Entry Terbaru : Topup Dan Pek Sim Baru Naik Harga

manggosteen said...

@tieah: best ke hulur duit raya? meh hulur kat aku sket..aahahah..

selamat hari raya kembali..

Are_Ngah said...

Ahahahah...mmg gitu ajela....bila budak baru start keje...
Er salah le dah lame keje pun gitu gak...huhuhuhu..kesian....

manggosteen said...

@Are_Ngah: ahahaha..seb baik loan PAMA senang nak approve walaupon PAMA pon kekadang mengalami kekusutan kewangan..ahahha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails