setelah membeli barang-barang tu aku terus pulang..membasuh tulang tersebut dengan tepung (untuk hilangkan bau hanyir) dan terus merebusnya..sambil tu aku memotong kentang dan bawang sebagai rencah..lama juga aku tunggu sampai lembut daging-daging tu..
pastu datang chef jijang membantu aku masak..masak punya masak, dan sup pun siap..terus kami beramai-ramai menyeduk sup tersebut untuk dimakan bersama nasi..siap buat sambal kicap lagi..pergh..memang sedap..walaupun tak cukup bahan,sup tersebut tetap licin..sampai kering-kontang periuk tu..
# terima kasih kepada jijang kerana membantu!
# terima kasih kepada eddy kerana mengacau!
# terima kasih kepada housemate kerana memberi sokongan!
# terima kasih kepada eddy kerana mengacau!
# terima kasih kepada housemate kerana memberi sokongan!
:: pasni aku nak buka kedai sup tulang!
No comments:
Post a Comment